Back a Yard – Stockholms godaste?

John Caroll, aka Papa Bull, är den som står bakom och driver den jamaicanska foodtrucken Back A Yard i Stockholm.

Häromveckan åt jag på Lilla Ego för första gången och det var en av mina bästa matupplevelser i Stockholm. Maten var fantastisk – tekniskt avancerade rätter (nästan helt) utan pretentioner. Väldigt, väldigt god mat helt enkelt. Dessutom extra trevligt att få varmrätterna serverade av Tom Sjöstedt själv.

Lokalen är också precis i min smak. Mer som en trevlig liten krog än som en fin restaurang. Handskrivna menyer på väggarna och Kent ur högtalarna (krogens namn kommer just från en Kent-låt). En fem plus-kväll utan tvekan.

Lilla Ego seglar upp som en av de absolut bästa restaurangerna jag har varit på i Stockholm. Men bäst är den inte.

Allra bäst är Back A Yard.

Och det baserar jag egentligen bara på en enda rätt. Och på min egen subjektiva smak, som säkerligen kan ifrågasättas både en och två gånger.

Back A Yard kan förresten knappt räknas som en restaurang längre. Fram till sensommaren 2013 låg Back A Yard långt ned på Folkungagatan, praktiskt nog precis runt hörnet från min lägenhet. Sedan stängde restaurangen ner. Men den upphörde inte. Den bytte bara skepnad.

Sedan dess finns Back A Yard som food truck och serverar mestadels lunch på några olika platser i stan. Papa Bull (eller John Caroll som han egentligen heter) styr skutan i stort sett på egen hand. Och han gör en jerk chicken som slår precis allt. Det är den godaste maträtten jag vet. Och för 90 kronor är det utan konkurrens det mest prisvärda du kan äta i Stockholm.

Jerk chicken och Ting på Back A Yard food truck i Stockholm.

Jerk chicken och Ting på Back A Yard food truck i Stockholm.

Papa Bull säger att han går upp vid tre på morgonen för att laga all mat. Jag är så innerligt tacksam över att han gör det. Allt är nämligen gottgottgott.

Curry goat, oxtail stew, jerk lamb och vegetarisk ital stew är andra rätter på menyn. Men inget slår deras jerk chicken som man får med rice n’ peas, cole slaw, fried dumpling och en gudomlig sås som Johns fru gör. Att dricka till: en kall Ting.

Papa Bull, sluta aldrig laga mat. För i ärlighetens namn är Back A Yard den enda restaurang jag behöver.

One Love

Share: